به دکاگون سازه خوش آمدید

به دکاگون سازه خوش آمدید

آزمون های مهندسی

آزمون های نظام مهندسی

سازمان نظام مهندسی ساختمان یک سازمان غیر دولتی می‌باشد که هدف از تاسیس آن بطور کلی اجرای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ است. سازمان نظام مهندسی ساختمان در هفت رشته مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک، نقشه‌برداری، شهرسازی و ترافیک به ارائه خدمات مهندسی مرتبط در این حوزه‌ها می پردازد. متولی آزمون نظام مهندسی، سازمان نظام مهندسی کل کشور با همکاری دفتر مقررات ملی ساختمان است که این دفتر زیر نظر وزارتخانه راه و شهرسازی می‌باشد، همچنین مسولیت برگزاری آزمون نظام مهندسی بعهده سازمان سنجش کشور می‌باشد.کلیه افراد دارای مدرک کارشناسی پیوسته در یکی از رشته‌های هفتگانه مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک، نقشه‌برداری، شهرسازی و ترافیک می‌توانند در کلیه صلاحیتها و دارندگان مدرک کارشناسی ناپیوسته در برخی صلاحیت‌های رشته‌های مذکور با احتساب سنوات می‌توانند شرکت نمایند. آزمون‌های نظام مهندسی بصورت ۶۰ سوال تستی برگزار میشود و با احتساب نمره منفی، شرط قبولی در آزمون کسب حداقل نمره ۵۰ از ۱۰۰ می‌باشد.

پروانه اشتغال به كار مهندسي در ۴ درجه و به ترتیب بصورت زیر خواهد بود:

الف) پايه ۳
ب) پايه ۲
ج) پايه ۱
د) ارشد

لازم به ذکر است ارتقاء به پایه‌های بالاتر نیاز به گذراندن دوره‌های مخصوص، کسب موفقیت در آزمون پایان دوره و همچنین داشتن سنوات مربوط به هر پایه می‌باشد. توجه داشته باشید پایه‌ها بصورت مرحله‌ای ارتقاء پیدا می‌کنند و کسی نمی‌تواند بطور مثال از پایه ۳ به پایه ۱، بصورت مستقیم ارتقاء داشته باشد.

در ضمن برای دریافت پروانه اشتغال بکار در پایه ۳ داوطلبان باید در آزمون ورد به حرفه مهندسان که به صورت یکپارچه در کشور برگزار می‌شود شرکت نمایند.

آزمون کارشناسی رسمی دادگستری

در بسیاری از پرونده‌های اداری، اقتصادی، قضایی و … لازم است که یک نظر علمی و تخصصی ارائه گردد. این نظر می بایست توسط کارشناسان با تجربه، ذیصلاح و واجد شرایط که دارای تخصص مرتبط با موضوع پرونده هستند، تدوین شود. این کارشناسان بسته به موضوع پرونده مورد نظر توسط یکی از سه مرکز زیر انتخاب شده و به طرفین پرونده معرفی می‌شوند:
– کانون کارشناسان رسمی دادگستری
– مركز مشاوران حقوقي، وكلا و كارشناسان قوه قضاييه (‌بر اساس ماده 187)
این مراکز به منظور گزینش کارشناسان خبره، از متقاضیان واجد شرایط آزمون به عمل می آورند. نفرات برتر این آزمون ها پس از انجام مراحل مصاحبه تخصصی و یا عمومی (عقیدتی) و گذراندن یک دورۀ کارآموزی، به عنوان کارشناس مشغول به فعالیت خواهند شد. با توجه به جایگاه اجتماعی، حرفه‌ای و شغلی بسیار مناسب کارشناسان رسمی، همواره بسیاری از مهندسینی که واجد شرایط شرکت در این آزمون‌ها هستند، نسبت به ثبت نام و حضور در آزمون اقدام می‌کنند.
یکی از شاخه‌های مطرح شده برای کارشناسی رسمی، شاخه راه و ساختمان می‌باشد که مهندسین عمران و معماری می‌توانند با شرکت در آزمون مربوط به آن و کسب رتبه مناسب، ضمن پیمودن مصاحبه و دورۀ کار‌آموزی تعریف شده، پروانه کارشناسی خود را دریافت نمایند.
یکی‌از‌موضوعاتی که باعث شده قبولی در آزمون‌های کارشناس رسمی تا حدی مشکل به نظر برسد، اطلاعات بسیار محدود و مبهم در مورد مواد امتحانی، عدم دسترسی به نمونه سوالات با پاسخ تشریحی قابل اطمینان و عدم آشنایی با روش‌های مطالعه حرفه‌ای برای شرکت این آزمون ها بوده است.

 

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات سربرگ در بخش منوی موبایل مشخص کنید.
سبد خرید
Instagram YouTube WhatsApp WhatsApp Telegram