به دکاگون سازه خوش آمدید

به دکاگون سازه خوش آمدید

طراحی سازه های بتنی

سازه بتنی

سازه‌ای است که در ساخت آن از بتن یا به‌طور معمول بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و پولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد. در ساختمان در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت ستون‌ها و شاه تیرها و پی، آن ساختمان یک سازه بتنی محسوب می‌شود.

امروزه بسیاری از پلها را از بتن آرمه می سازند. برای استفاده از پل‌های بلندتر و بیشتر شدن فاصله پایه پل‌ها از تیرپیش تنیده استفاده می‌شود.

مزایای سازه‌های بتنی

۱- ماده اصلی بتن که شن و ماسه می‌باشد ارزان و قابل دسترسی است.
۲- سازه‌های بتنی که مطابق با اصول آیین‌نامه‌ای طراحی و اجرا شده اند، در مقابل شرایط محیطی سخت، مقاومتر از سازه‌های ساخته شده با مصالح دیگر هستند.
۳- به علت قابلیت شکل پذیری بالای بتن، امکان ساخت انواع سازه‌های بتنی نظیر پل، ستون و … به اشکال مختلف میسر است.[۱]
۴- سازه‌های بتنی در مقابل حرارت زیاد ناشی از آتش سوزی بسیار مقاوم‌اند. آزمایش‌ها نشان داده اند که در صورت ایجاد حرارتی معادل ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد برای یک نمونه بتن آرمه، حداقل یک ساعت طول می‌کشد تا دمای فولاد داخل بتن، که با یک لایه بتنی با ضخامت ۲٫۵ سانتی متر پوشیده شده است، به ۵۰۰ درجه سانتی گراد برسد.
بسته آموزشی دوره مقدماتی
  • به‌طور کلی هدف از طراحی یک سازه، تأمین ایمنی در مقابل فروریختگی و تضمین عملکرد مناسب در زمان بهره‌برداری است. چنانچه مقاومت واقعی یک سازه به‌طور دقیق قابل پیش‌بینی بود و در صورتی که بارهای وارد بر سازه و اثرات داخلی آن‌ها نیز با همان دقت قابل تعیین بودند، تأمین ایمنی تنها با ایجاد ظرفیت باربری به میزان جزئی بیش از مقدار بارهای وارده ممکن می‌گشت. لیکن عوامل نامشخص و خطاهای احتمالی متعددی در آنالیز، طراحی و ساخت سازه‌ها وجود دارند که یک حاشیه ایمنی را در طراحی سازه‌ها طلب می‌کنند. مهم‌ترین ریشه‌ها و منابع این خطاها عبارتند از:
الف: بارهایی که در عمل به سازه وارد می‌شوند و همچنین توزیع واقعی آن‌ها ممکن است با آنچه در بارگذاری سازه فرض شده‌است متفاوت باشند.
ب: رفتار واقعی سازه ممکن است با رفتار تئوریک سازه، که بر اساس آن نیروهای داخلی اعضا محاسبه می‌شوند، تفاوت داشته باشد.
ج: مقاومت واقعی مصالح به کار رفته در ساخت سازه ممکن است متفاوت از مقادیر فرض شده در محاسبات باشد.
د: ابعاد قطعات و محل واقعی میلگردها ممکن است دقیقاً مطابق آنچه طراح در محاسبات خود فرض کرده نباشد.
در ابن بسته آموزشی به طور کامل مباحث مربوط به طراحی سازه بتنی مطابق با مبحث ۹ مقررات ملی ویرایش ۹۹ آموزش داده شده است. مباحث آموزش داده شده در این بسته عبارت اند از:
۱- تعریف مشخصات مصالح
۲- بارگذاری ثقلی
۳- بارگذاری جانبی
۴- بررسی نامنظمی ها
۵- تعریف سقف ها
۶- تعریف مقاطع
۷-تعریف الگوهای بار
۸- بررسی ضریب نامعینی
۹- زلزله قائم
۱۰- روش بست دادن ترکیب بارها
۱۱- رسم مدل در ایتبس
۱۲- بارگذاری در ایتبس
۱۳- تنظیمات برنامه
۱۴- تیپ بندی مقاطع
۱۵- کنترل های سازه
۱۶- تعداد آرماتورهای لازم
۱۷- طول مهاری
۱۸- کنترل برش در ناحیه اتصال
۱۹- دریفت
۲۰- آرماتور پیچشی و …….
………
در این بسته مطالب به طور کامل و بدون حاشیه رفتن های بی خودی، که بعضا در بعضی از بسته های آموزشی و  تنها برای پر کردن زمان است، آموزش داده شده است. تمام فایل های  اکسل آماده شده تا دوستان به راحتی محاسبات را تنها با جاگذاری اعداد انجام دهند. در طی آموزش بر خلاف دیگر بسته های آموزشی که آموزش را داده ولی اشاره ای به بند آیین نامه ای آن نمی کنند، تمام  بندهای  لازم  برای طراحی هم از ACI 2019  و هم از مبحث ۹ ویرایش ۹۹ آورده شده است تا مهندسین عزیز زمان را برای پیدا کردن بند مورد نظر هدر ندهند.
برای تهیه محصول اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته بندی های خود را در تنظیمات سربرگ در بخش منوی موبایل مشخص کنید.
سبد خرید
Instagram YouTube WhatsApp WhatsApp Telegram